Alergeny

INFORMACJA O ALERGENACH

Składniki glutenowe i alergenne wszystkich naszych potraw serwowanych w Lunch-Bursaki
W trosce o Państwa bezpieczeństwo przekazujemy informację dla osób uczulonych i skłonnych do alergii.
Prezentujemy poniżej składniki alergenne wymienione w rozporządzeniu 1169/2011 Unii Europejskiej zawarte w potrawach znajdujących się w naszym menu:

1) Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kukurydza lub ich odmiany hybrydowe oraz produkty pochodne,
2) Soja i produkty pochodne,
3) Orzechy i produkty pochodne,
4) Orzechy ziemne i produkty pochodne,
5) Nasiona sezamu i produkty pochodne,
6) Mleko i produkty pochodne w tym laktoza,
7) Jaja i produkty pochodne,
8) Ryby i produkty pochodne,
9) Skorupiaki i produkty pochodne,
10) Seler i produkty pochodne,
11) Dwutlenek siarki i siarczany,
12) Gorczyca i produkty pochodne.